Düzce 1. OSB’de bulunan ve orman ürünleri alanında faaliyet gösteren bir fabrikanın önünde bugün eylem vardı. İddiaya göre; iş yavaşlatma kararı alan fabrika yönetimi sendikaya üye 40 çalışanı işten çıkardı.

İşten çıkartılan Türk İş Konfederasyonu’na bağlı Ağaç-İş Sendikası’na üye işçiler fabrikanın önünde eylem yaptı. Eylem esnasında Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, fabrikanın etrafından yoğun güvenlik önlemi aldı.

“Eylemlerimiz yaptıkları zulümlere göre devam edecektir”

İşsiz kalan sendika üyelerinin haksızlığa uğradığını savunan ve hukuk mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Ağaç-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Kayahan Akpınar, yaptığı açıklamada, işten çıkartılan arkadaşları görevlerine geri iade edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. 

Akpınar, “36 arkadaşımız tek seferde, 4 arkadaşımız ise 3 gün önce işten çıkartıldı. Eylemlerimiz yaptıkları zulümlere göre devam edecektir. Ben işveren temsilcilerine buradan sesleniyorum; işçinin ve emekçinin ekmeğine kan doğramayın. Zira hepimiz bir gün öleceğiz. Öldüğümüz zaman da bizi sırtında taşıyacak olan, yine Düzce’nin insanı olacaktır. İşverenler buradan göçer ve gider ama işveren temsilcileri ve çalışan işçiler burada kalır. Aynı zamanda ben buradan işverene de seslenmek istiyorum; bugüne kadar attığınız bütün işçileri geri alın. Biz işten çıkartılan arkadaşlar işe geri dönene kadar her türlü eylem hakkımızı kullanacağız. Bizler mahkemelerde sizlerle karşı karşıya gelmeye hazırız. Bizim amacımız işvereni batırmak değil, bizim amacımız bağcığı dövmek değil, bizim amacımız üzüm yemek. Biz yarım ekmeğimizi tam ekmek, çeyrek ekmeğimizi de yarım ekmek yapmak için buradayız. İşveren, sendikalara öcü gibi bakıyor. Sendikalı çalışan fabrikalarda iş düzeni, iş güvenliği nizami bir şekilde oluyor. Hatta işverenin kazancı bu durumda artar. Yalnız kendileri ego sahibi olduğu için işçilere söz hakkı tanımıyorlar. İşçinin tek kanunda söz hakkı vardır, o da sendikadır. Zaten mahkeme sürecinin sonuna geldik, biz kavga etmek değil, barışarak, düzenli bir şekilde çalışarak, işimize sahip çıkarak Düzce’mizi kalkındırmak istiyoruz. Bugün burada asgari ücretle çalışan bir arkadaşımız, Düzce ekonomisine katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu ekonomiye de can demektir.” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından fabrika önünde sloganlar atan işten çıkartılan işçilere, fabrikada çalışan arkadaşları da destek verdi. Kalabalık sloganların atılmasının ardından olaysız bir şekilde fabrikanın önünden ayrıldı.

HABER: Savaş ARI