Bugün meydana gelen samanlık yangınıyla, yaşanan su sorununun bir kez daha gün yüzüne çıktığı Kaynaşlı Belediyesi sınırlarındaki Eskiköy Mahallesi'nde, tepkilerin artması üzerine mahalle de incelemelerde bulunmak için Kaynaşlı İlçe Kaymakamı Mustafa Yavuz mahalleye geldi.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Yavuz, sorunların çözümü için de gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, mahalle sakinleriyle “Zamanında buraya mühendisleri yollayarak su için sondaj çalışmaları başlattık ama mühendisler bize mahallede su kaynağının bulunmadığını söyledi. Sorunu çözmek için başka çalışmalarda da bulunduk. Çalışmalara bu sorunun ardından devam edeceğiz. Siz daha önce gelerek bana yaşadığınız yol ve su sorununu anlatmıştınız. Bizde gerekli incelemelerde bulunduk. Yol sorununuz çok kısa zaman içerisinde son bulacak. Buradan bunun müjdesini verebilirim. Su sorunu içinde gerekirse burada sondaj çalışmaları yapmaya devam ederiz. Siz de mahalle sakinleri olarak bize ve görevlilere yardım ederseniz sorununuzu en kısa zamanda el birliğiyle çözeriz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de her konuda yetkililere bu zamana kadar yardımcı olduklarını ama hala bir çözüm alamadıklarını belirterek Kaymakam Mustafa Yavuz'dan bu sorunun çözümü için yardım istedi. Yaşanan su sorunu nedeniyle Kaymakam Yavuz ile mahalle sakinleri arasında uzun süren diyaloglarda yaşandı. Sorunun ne şekilde çözüleceği ise yapılacak araştırmalar sonucunda belirlenecek.