Düzce’de dört koldan mücadele
Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’dede uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapıcı maddelerden özellikle çocuk ve gençleri uzak tutmak için dört koldan mücadele sürüyor. Bir yandan güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda zehir tacirlerine darbe üstüne vurulurken bir yandan daDüzce Valiliği öncülüğünde vatandaşı bilinçlendirme çalışmaları artarak devam ediyor.
Bu doğrultudaDüzce’de 20-22 Aralık 2018 tarihleri arasında önemli bir organizasyon düzenleniyor.

Düzce Valiliği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Düzce Üniversitesi ortaklığındaki “Bir Kamu Politikası OlarakBağımlılıkla Mücadele: Yeni Yaklaşımlar ve Başarılı Örnekler” sempozyumuna Düzce Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Sempozyumun onur kurulu
Programın onur kurulunda ise Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülfettin Çelik ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğluyer alıyor.

Bağımlılığı azaltmak amacıyla kamu politikası geliştirilecek
Üniversitenin konferans salonundagerçekleştirilecek etkinlikle ilgili Düzce Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Bir sağlık sorunu olarak bağımlılık uzun yıllarca sağlık hizmeti ile bertaraf edilmeye çalışılmıştır. Bireyi bağımlılığa sürükleyen sebepler ve tedavide bireyin yaşadığı zorluklar değerlendirildiğinde olayın doktor-ilaç-hasta ilişkisinden çok daha karmaşık; kişinin kendilik algısı, akran etkisi, genetik, aile,okul, iş, gelecek beklentisi, sağlık hizmetinden yararlanma kolaylığı, ekonomik durum, sosyal normlar ve kabul, kültür, boş zaman etkinlikleri ve bireyin eğlence ihtiyaçlarının karşılanması gibi günlük hayatın içerisindeki bir çok yapı ve unsurdan etkilendiğini bilmekteyiz.Bu anlayış çerçevesinde toplumumuzda bağımlılığı azaltmak amacıyla eyleme ve sorun çözmeye dayalı ve uygulama odaklı bir disiplin olarak kamu politikası geliştirmek zorundayız. Ülkemizde sağlık sektörü bağımlılığın tedavisi konusunda önemli çalışmalar yapmakta, her geçen yıl tedavi ihtiyacının karşılanmasına yönelik gerçekçi adımlar atılmaktadır. Bununla birlikte diğer kamu kurumlarında da sorunun gerçekçi bir şekilde ele alınarak önleyici çalışmalar yapıldığı görülmektedir. Ulusal ve yerel bazda yapılan süreli çalışmaların etkili örneklerin geliştirilerek toplulukları etkileyen kararların hazırlanması ve uygulanmasına kaynaklık etmesi, disiplinleri bir araya getirerek bu amaç için düşünme atmosferi sağlamak amacıyla sempozyum gerçekleştirilecektir.”

“Başarılı bağımlılıkla mücadele modelleri anlatılacak”
Etkinlikte; akademisyenler, uzmanlar, genç araştırmacılar, öğrenciler, uygulayıcı ve karar vericilerin bilgi birikimlerini ve araştırmalarını paylaşacağı vurgulanan açıklamaşöyle devam etti: “Bağımlılıkla mücadele mevcut yaklaşımlar ve yöntemlerin etkinliğinin yanı sıra, muhtemel alternatif mücadele yönetmelerinin de tartışacakları ve daha uygun ilke ve uygulamalar üzerine düşünmeye teşvik edilecekleri bir forum oluşturmaktadır.Sempozyumda akademisyen ve uygulamacıların araştırmalarını sunacakları sözlü bildirilerden oluşan akademik panellerin yanı sıra, kamu politikaları alanına yönelik özel oturumlar, davetli konuşmacılar, poster bildiriler ve ulusal ve uluslararası başarılı bağımlılıkla mücadele yönetimi modellerinin anlatılacağı tematik atölye çalışmaları da yer alacaktır.”

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ