AK Parti  Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca Muhtarları ile bir araya gelerek sorunları dinledi.
Köylerinde var olan sorunları Milletvekili Osman Çakır’a aktaran Muhtarların ortak sorunu meclisten geçerek kanunlaşan 2B yasası olduğu görüldü.
Dereköy, Kurukavak, Çayağzı, Dilaver köyleri başta olmak üzere ölçümü yapılmamış binlerce dönüm yerin olduğuna dikkat çeken muhtarlar, yıllardır fındıklık ve bahçe olan alanların orman mühendisleri tarafından orman alanı olarak rapor edildiği söyledi.
idare orman mühendislerinin eski hava haritalarına göre orman arazisidir görüşünü dikkate aldığını ifade eden Milletvekili Çakır, “Bu konuda çok şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ancak ölçüm yapılmamış yerlerle ilgili müracaatınızı yapın. Takip edelim. Ancak Dilaver köyünde baraj kapsamındaki yerlerin satışının yapılamayacağını biliyorum. İstimlak kapsamındaki yerleri devlet geri alacaksa neden satsın?“ dedi.
Muhtarların yol şikayetlerini de dinleyen Çakır, sorunun kullnılan mevcut malzemeden kaynaklandığını söyleyerek “Kocaman bölgesindeki siyah malzemenin alınabilmesi için Zonguldak Valiliği nezdinde girişimlerde bulunalım. Bu bölgedeki 12 köyün yol sorununu buradan sağlamak daha ekonomik olur” diye konuştu.