Geçtiğimiz ay Hatay’da yaşanan orman yangını felaketlerinde ağır hasar alan Büyükoba İlkokulu, yapılan onarımın ardından öğrencilere kapılarını açtı.

Hayatını insanlara yardım etmeye adayan ve Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında yardım görevlisi olduğu sırada şehit düşen Kıdıman’ın adına da okul içinde kitaplık kuruldu. Düzceli Şehidimiz Kıdıman’ın adı çocukların hizmetinde olan kitaplıkta yaşatılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, “Daha iyi bir Dünya iyi eğitim alan yeni nesille olur. Çocuklarımız için BÜYÜKOBA İlkokulunda Kütüphane kurarak, Kızılay Şehidimiz Mehmet Arif Kıdıman'ın ismini çocuklarımızla yaşasın diye kütüphanemize verdik” diyerek Kıdıman’a rahmet diledi.

ADI SURİYEDE’Kİ OKULA VERİLMİŞTİ

Kıdıman’ın ismi Türk Kızılayı’nın Suriye Cerablus’ta inşa ettiği ilkokul ve ortaokula verilmiş, 12 Ekim tarihinde ‘Türk Kızılayı Şehit Mehmet Arif Kıdıman İlkokulu ve Ortaokulu’, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katıldığı törenle açılarak Suriyeli öğlencilere hizmet vermeye başlamıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN