Kaynaşlı Belediye Başkanı yeni tip koronavirüs (COVİD-19) döneminde zor günler geçiren kahveci esnafına destek olmak adına ilçe genelindeki kahvecilere 1.500 TL destek çeklerini ulaştırmaya başladı. Başkan Şahin, pandemi nedeniyle esnafımız zor günler geçirdiğini dikkat çekerek salgınla mücadele Kaynaşlı’da gelinen son durum ile ilgili de müjdeyi verdi.

“KAYNAŞLI’DA BİR VAKA BİLE KALMADI”

Şahin, “Şu anda Kaynaşlı’mızda pandemi ile ilgili hiçbir vaka yoktur. Tabii hem esnafımız hem halkımız hem de belediyemiz gerekli tedbirleri aldık. Şu an itibariyle Kaynaşlı’da virüs yoktur. Artık esnafımız bayağı bir bunaldı. Halkımız da bunaldı. Tedbirli olarak bir an önce kahvelerin açılması isteniyor. İnşallah hükümetimiz ve devletimiz bu konuda gereken adımı atacaktır. Kapatılan kahvehane, lokanta ve halı sahalar inşallah en kısa zamanda açılır. Halkımız ve esnafımız bu müjde bekliyor” dedi.

“KİRACI ESNAFTAN KİRA ALMAYIN”

Belediye olarak kendi kiracılarından kira almadıklarını söyleyen Şahin özel mülk sahiplerine de şu sözlerle çağrı yaptı:

“Ben Kaynaşlı Belediye Başkanı olarak özel mülk sahiplerine çağrı yapıyorum. Kapalı olan esnaftan kira almasınlar. Sonuçta olağanüstü ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Esnafımıza destek olsunlar. 3-5 aydan hiçbir şey olmaz. Bu konuda özel mülk sahiplerinden duyarlılık bekliyoruz”

Şahin konuşmasının sonunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Kaynaşlı’da esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN