19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Akçakoca'da şehir stadyumunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Vatandaşların fazla ilgi göstermediği törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri katıldı.

Çoğu boş olan tribünler önünde gerçekleşen kutlama töreninde hazır bulunan İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum, hem katılım azlığına hem de etkinliklerin sönük geçmesine adeta isyan etti.

"Ramazan nasıl manevi bir değerse 19 Mayıs da milli değerdir"
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 19 Mayıs'ın milli bir değer olduğuna dikkati çeken İYİ Parti İlçe Başkanu Lokum, şu ifadeleri kullandı: "Bugün 19 Mayıs, trübünler boş, okulların katılımı sıfır, gösteri desen yok, bando yok, kule yok, geçit töreni yok, siyasilerin katılımı yok, heyecan yok, insan nerede o eski günler demekten kendini alamıyor. Bahanede hazır ramazan ayı, ancak okulların katılmamasının ve etkinlik olmamasının bahanesi olamaz. Ramazan nasıl manevi bir değeri ise bu toplumun, 19 Mayıs da milli değeridir. Atamın Samsun'a çıkışın 99. yılında güzel ülkemin geldiği durumu sadece yazık diyerek ifade edebiliyorum

Haber: C.ÜSTÜNER