Avrupa Birliği, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek projesi” Kapsamında Düzce’deki Sivil toplum Kuruluşlarına eğitim verilmeye başlandı.

Türkiye’de şiddete maruz kalan kadınlara yönelik çalışmalar yapan Sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren 5 STK’dan ikişer kişi için 6 günlük eğitim planlandı.  Proje hakkında bilgiler veren Düzce-Nilüfer Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli, yıllardır kadına yönelik şiddeti durdurma yönünde birçok çalışma yapıldığını ancak yeterli olmadığını vurguladı. Demirelli, bu proje ile şiddetinin nedenleri ve neler yapılabileceğini tartışacaklarını, 6 gün eğitim alan STK’ların şiddeti önleme hususunda yoğun bir çalışma içine gireceklerini bildirdi.

Demirelli, “Bir olayın yerel yönetimlere ulaşmasında STK’ların büyük rolü var. Son olarak bir mutlu kaya olayı var. Bir STK’nın desteği ile hayatı kurtuldu. STK’lar daha aktif çalıştığı için sonuca ulaşabiliyor. Önemli olan çevremizde mahallemizde yapılan çalışmalarla farkındalık yaratmak. Bizim amacımız yerel yönetimlerle ortaklıklar yaratmak. Biz masada tartışılıp kalsın istemiyoruz. Bu eğitimden sonra sahada çalışma yapıp, ekim sonuna doğru yerel yönetimlerle protokoller oluşturacağız.” dedi.

İnternationaler Bund, Başkent Üniversitesi Kadın Çocuk Sağlığı ve Aile planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi, Düzce-Nilüfer Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Kooperatifi işbirliğindeki proje çerçevesinde 6 gün boyunca Toplumsal cinsiyet, Kadına yönelik şiddet ve STK kapasite geliştirme konuları üzerinde STK’lara eğitim verilecek.