Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasında ulaşımı sağlayan D-100 karayolu ve TEM otoyolunda yürütülen karla mücadele çalışmalarını incelemek üzere bölgeye geldi.

Vali Atay ve Ümit’ten bilgi aldı

Bakan Karaismailoğlu, Bolu Dağı Tünel İşletme Şefliği Kontrol Merkezi’nde TEM otoyolunun son durumu hakkında yetkililerden brifing aldı. Düzce Valisi Cevdet Atay ve Bolu Valisi Ahmet Ümit, Karaismailoğlu’na illerinde karla mücadele adına yürütlen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘Herhangi bir sıkıntı yok’

Bakan Karaismailoğlu, "D-100 yolu sabah 06.00 itibarıyla, TEM Otoyolu da saat 09.00 itibarıyla tamamen trafiğe açılmıştır. Şu an itibarıyla Ankara-İstanbul arasında güvenli ulaşım sağlanmaktadır. Gerek D-100 gerek TEM Otoyolu'nda trafikte herhangi bir sıkıntı yoktur." dedi.

‘TEM’i kapatmak zorunda kaldık’

Zorlu iklim koşullarının yaşandığına işaret eden Karaismailoğlu, "Özellikle dün akşam itibarıyla İstanbul-Ankara arasında sıkıntılı süreç yaşadık. Dün akşam saat 09.00 itibarıyla özellikle TEM Otoyolu'nun Kaynaşlı-Bolu kesimini trafiğe kapatmak zorunda kaldık çünkü trafiğin güvenli işlemesi çok zor durumdaydı." dedi.

‘Lütfen kış lastiği olmayan araçlarla yola çıkmayın’

Yola çıkacak sürücülere uyarılarda da bulunan Karaismailoğlu, "Lütfen kış lastiği olmayan araçlarla yola çıkmayın, trafik işaret ve işaretçilerine mutlaka uyun. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün web sitesi açıktır, herhangi bir bilgi almak için telefon açmanız yeterlidir. 2 gün daha sıkıntılı süreç yaşayacağız ama bütün tedbirlerimizi aldık, herhangi bir problem yaşamamak için büyük özveriyle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Öncü Haber Merkezi / AA