Bu yıl yağışların geçmiş dönemlere nazaran daha az olması, kuraklık endişesine yol açmıştı. Daha öncede bazı kesimlerden gelen yaz aylarında yüzde 50 kuraklık beklentisi açıklamaları da özellikle çiftçileri tedirgin etmişti. Neyse ki bahar aylarında gelen yağışlar yüreklere bir nebzede su serpse de rahatlan açıklama DSİ 14. Bölge müdür yardımcısı Ahmet İlbaşı’ndan geldi. İl Koordinasyon toplantısına katılan İlbaşı, Vali Yardımcısı Salih Karabulut’un sorusu üzerine kuraklık beklenmediğini açıkladı.


İlbaşı, Şuan Kuraklık gözükmüyor. Nisan yağmurları tam beslemedi ancak yazı geçiririz.” dedi.


Öte yandan 2014 yılının ikinci il koordinasyon kurulu toplantısı Valilik konferans salonunda yapıldı. Kurumlar arası etkin koordinasyonu sağlamak ve devam eden projeler hakkında bilgi almak adına yılın belli dönemlerinde yapılan il koordinasyon toplantısının sonuncusu Vali Yardımcısı Salih Karabulut başkanlık etti.


30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda 2014 yılı 1. Dönem itibariyle düzce ilinde toplam 249 projenin uygulandığı bu projelerin toplan tutarının 3 milyar 957 milyon 614 TL olduğu bildirildi. Diğer toplantılara nazaran daha durgun geçen il koordinasyonda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tek tek kürsüye gelerek projeler hakkında bilgiler verdi, sorulan soruları cevapladı.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır