Düzce'ye daha rahat bir trafik ortamı oluşturmak amaçlı Düzce Belediye Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan Trafik Zabıtası Ekibi oluşturabilmek için yapılan 12 günlük eğitim bugün sona erdi.


Düzce Belediyesi'nin, belediye sorumluluk alanında Trafik Zabıtası Ekibi kurulmasıyla ilgili Valiliğe yazılı bir talepte bulunması ve Valiliğin de onay vermesiyle oluşan eğitim ekibi, 45 saatlik eğitim süresinde trafik kuralları ve düzenlemeyle ilgili eğitim personelinden mevzuatla ilgili bilgiler aldılar. 10 günlük teorik eğitimin ardından 11. gün sokağa çıkıp pratik olarak eğitim alan ekip, bugün eğitimin son gününü Cedidiye Mahallesi'nde bir ara sokakta geçirdi.

 



Eğitimin son gününü Cedidiye Mahallesi'nde geçiren eğitim ekibi, Kabahatler Kanunu'na göre yaya yolunu işgal eden arabalara ve bisikletlere ilk olarak uyarı amaçlı aracın üzerine makbuz bırakıyorlar, eğer araç sahibi 15 dakika içinde aracını oradan kaldırmazsa kanuna göre 91 TL para cezası uyguluyorlar.


Eğitimin son gününe bizzat katılan Zabıta Müdürü Sedat Polat, eğitimin amacının Düzce'ye daha rahat bir trafik ortamı sağlamak olduğunu ifade etti.

Polat, " Amacımız Düzce'ye daha rahat bir trafik ortamı sağlamak, yayalara ayrılmış bir yerde araçların park etmelerini önlemek ve biz de bunun için çalışma yapıyoruz" dedi.


Eğitimde büyük emeği geçen polis memuru Metin Akar ise eğitimlerin sonunda kurulacak olan Trafik Zabıtası Ekibi'nin Düzce'ye hayırlı olmasını diledi.

Akar, " Kurulacak olan Trafik Zabıtası ekibinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz ilimizde yaşanılabilir ve güvenli bir trafik istiyoruz. Tek temennimiz bu" şeklinde konuştu.

Bugün son bulan eğitimlerin ardından Düzce Belediye Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Trafik Zabıta Ekibi kurulacak.

 

Haber;E.Tınaz