Düzce ve çevresini etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış, Yığılca ilçesini fena vurdu. Bu akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıran sağanak yağış nedeniyle, ilçedeki dere yatakları taşarken, fındık bahçeleri başta olmak üzere ekili tarım arazileri sular altında kaldı. Karadere Melen Deresi’nde su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Kırık Köyü Muhtarı Ramazan Arı, su yatağında evleri bulunan vatandaşların telefonlarına güvenli yerlere gitmeleri konusunda uyarı mesajı attı.

Sağanak yağışın vurduğu bir diğer köy ise ilçeye bağlı Karakaş Köyü oldu. Karakaş deresinin aniden yükselmesi ile birlikte köprüde hasar meydana geldi. Öncü Haber muhabirine konuşan AK Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, köprüden kontrollü geçişlere izin verildiğini belirtti. Yaşanan su taşkınları ve meteorolojinin uyarının üzerine Düzce İl Özel İdaresi ve AFAD Ekiplerinin hazır şekilde bekletildiğini söyleyen Albayrak, “Şu anda ilçemizde yağışlar durmuş durumda. Meteoroloji’nin uyarılarını takip ediyoruz. İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri, yağış esnasında yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı hazır halde bekletiliyor. Yarın gündüz saatlerinde Karakaş Köyü Köprüsünde hasar tespiti yapılacak. Tespite göre çalışma yapacağız” dedi.   

Öte yandan ilçede, dere yataklarının kenarlarının hemen yanında bulunan fındık bahçeleri ve ekili tarım arazileri sular altında kaldı.