Turizm sezonunda yine sel afetiyle yüzleşen Akçakoca’da taşkınlar yüzünden derenin getirdiği tüm pisliklere belediyeden temizlik operasyonu…

Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan’ın bizzat koordine ettiği çalışmalar ilk olarak Çuhallı Plajı’nı temizlemekle başladı. Plajı boydan boya temizleyen temizlik işleri personeli, kumsal temizliğinin ardından Çuhallı Çarşısı’nı da temizledi.

Temizlik seferberliğinin bir sonraki ayağında ise Özel İdare binası yanındaki çöp dağına dönen arazi yer aldı. Burada gün boyu kepçelerin desteğiyle yürütülen temizlik sonrasında arazi çöplerden arınırken, toplanan atıklar kamyonlarla taşındı.

Başkan Yardımcısı Yazgan’ın programladığı çalışmaların bir diğer ayağını Ceneviz Kalesi bölgesi oluşturdu. Kalenin dış alanını ve iç bölgelerini temizleyen personel basamaklardan plaj girişine kadar olan bölgeden çuvallar dolusu çöp çıkartarak kamyonlara yükledi.

Temizlik çalışmalarının olmazsa olmazı ise liman içi bölgesinde hayata geçti. Limanda hem deniz yüzeyi hem de barınak sahası tüm çöplerinden kurtarılarak, güzel bir görünüme kavuştu.

Programlı ve kesintisiz temizlik çalışmaları Limoncuk bölgesi ve plajı ile Yukarı Mahalle tarihi pazar bölgelerinde hummalı bir biçimde yürütüldü.

Buralarda toplanan çöpler de torbalara doldurulup kamyonlara yüklendikten sonra imha edilmek üzere belediyenin güvenli imha arazisine taşındı.