Geçtiğimiz günlerde Düzce’yi etkisi altına sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel felaketinin ardından, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Akçakoca’da da çalışmalar sürerken, Düzce Valisi Cevdet Atay afetin yaralarını sarma seferberliğini sık sık yerinde inceleyerek vatandaş ve esnaflarla bir araya geliyor.

Bugün sel bölgelerinden biri olan Akçakoca’da süren tadilat ve onarım çalışmalarını yerinde takip eden Vali Atay, selden etkilenen vatandaşlara ve esnaflara bir kez daha ‘Geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Vali Atay’a Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da eşlik etti.

İlçede gerçekleştirilen çalışmaları inlemelerinin ardından Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Vali Atay, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız devleti yanlarında gördükleri zaman bütün acılarını unutuyor”

“Bugün Akçakoca ilçemizdeyiz. Burada Kaymakamımız ve Akçakoca Belediye Başkanımız ile selden zarar gören esnaf ve vatandaşlarımızın durumlarını yerinde görmek ve onların bu zor günlerinde yanlarında olduklarını göstermek adına ve yaralarını sarmak adına bu gün Akçakoca’dayız. Burada bu yağışların başladığı ilk günden beri özellikle Esmahanım ve Uğurlu köylerinde ve etrafındaki köylerde hepimizin bildiği gibi bir alt yapı sıkıntısı meydana gelmiştir. Ama Akçakoca Merkez’de alt yapısal anlamda daha iyiyiz. “Olayın ilk başladığı andan beri sahadan hiç ayrılmadık, bunu belirtmek isterim. Arkadaşlarımız da hizmetlerini canı gönülden devam ettiriyorlar. Vatandaşlarımız yaşadıkları selin mağduriyetinde bile devleti yanlarında gördükleri zaman bütün acılarını unutuyor. Ben buradan tekrar vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden korusun. Ama söylediğim bir laf var, devletimiz güçlü, devletimiz bu tip olayların üstesinden çok kısa bir zamanda gelir. Biz giden yolumuzu, menfezimizi ve köprümüzü çok kısa bir zamanda yaparız ve vatandaşımızın da hizmetine sunarız. Hiç kimsenin bundan bir şüphesi olmasın. Burada bizi sevindiren tek husus hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadı.”

“Yaraları sarıyoruz”

Yağışın başladığı ilk andan itibaren gerekli olan tüm tedbirlerin zamanında alındığını belirterek olası bir can kaybının önüne geçildiğini belirten Vali Atay, “Tüm ekip ve arama kurtarma ekiplerimiz yağmurun yağmaya başladığı andan itibaren selin başladığı andan itibaren sahadalardı. Allah’a hamt olsun ki hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. Bizim için bundan daha gurur verici ve bizi bundan daha mutlu edecek bir şey söz konusu değildir. Çünkü o afet anı öyle anlatılacak bir an değil. Biz bunu yaşamadan anlatabilmemiz mümkün değil. Ama dediğim gibi yaraları sarıyoruz, yollarımızın, menfezlerimizin ve köprülerimizin hepsinin planlamalarını yaptık. Arkadaşlarımız, ekiplerimiz, iş makinası ve operatörlerimiz sahada çalışıyorlar.” dedi.

“Akçakoca kaymakamımız ve başkanımız olayı en başından beri takip ediyordu”

Devletin bütün kurumlarının vatandaşların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için sahada olduğunu aktaran Vali Atay sözlerine şöyle son verdi:

“Bütün arkadaşlarımız sahada ve tüm gayretlerini gösteriyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Burada tekrar etmek istiyorum, Akçakoca kaymakamımız ve belediye başkanımız olayı en başından beri takip ediyordu.

Sağ olsunlar jandarmamız ve emniyetimiz vatandaşlarımızın güvenliği için tüm önlemlerini aldı. Dediğim gibi devletimiz sahada.”

HABER: M. KİLELİ