Akçakoca Devlet Hastanesi’nin yeniden inşa edilme süreciyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, konuyu görüşmek üzere Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’i ziyaret etti. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da ziyaret esnasında vekillere eşlik ederek gelişmeleri yakından takip etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Keşir, Akçakoca 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaası ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak. Hastanenin yeni arazisi için 2018 Eylül-Ekim aylarında kamulaştırma bedelini İller Bankası’ndan alındığını ve kamulaştırma sürecinin tamamlandığını söyledi.

BAKAN YARDIMCISINA SÜRECİ HIZLANDIRMA TALEBİ

Keşir, “Akçakoca Belediyemiz, 5 Aralık 2020 tarihinde ukdesinde bulunan arazinin Sağlık Bakanlığı’na devrini gerçekleştirdi. Gerekli süreçlerin tamamlanması ile birlikte Düzce Milletvekilimiz Fahri Çakır ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’i ziyaret ederek, önümüzdeki sürecin takvimi belirleyebilmek ve hızlandırabilmek için taleplerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

İLK KAZMA 2021 YILI SONUNDA VURULACAK

Projede gelinen son durum ile ilgili de bilgi veren Keşir, “Bakanlık talimatlarıyla proje yapım süreci başladı, proje yapıldıktan sonra yapım ihalesine çıkılacak ve 2021 yılı sonlarına doğru temel atmayı, kazmayı vurmayı umuyoruz. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başta Akçakocalılar olmak üzere tüm hemşerilerime selamlarımı iletiyorum.” sözleriyle Akçakocalılar’a müjde verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN