Akçakoca’da Piri Reis Teknik Anadolu Lisesi,  Barbaros Anadolu Lisesi ile ilgili yıkım kararı alınması, Sosyal bilimler, Gönül Yavuz, Beyören ve Hamiyet Sevil okullarının ise güçlendirme çalışmaları kapsamında, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin diğer okullara taşınması gündeme geldi.

Okulların kapanmasına sadece 2 ay varken dönem ortasında yıkım kararı verilen Akçakoca Piri Reis Ticaret Lisesi öğrencileri, Akçakoca Bahattin Güçlü Ortaokuluna taşınması kararlaştırıldı.

Bahattin Güçlü Ortaokulunda mevcut öğrencilerin bulunmasında dolayı okulda ikili eğitime geçildi.  Misafir öğrenciler nedeniyle de Bahattin Güçlü Ortaokulu öğrencileri saat 15.00- 21.00 saatleri arasında eğitim görecek.

Bu okulda eğitim gören 7-14 yaş grubundaki, küçük öğrencilerin akşam geç saatlerde okuldan çıkacak olmaları, öğrenci velilerini tedirgin etti. Cimer’e gerekli başvuruları yapan veliler, en kısa zamanda uygulamanın son bularak, daha makul bir çözüm bulunmasını talep ettiler.

Bugün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kalabalık gruplar halinde giden veliler, duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devreye girmesi ve küçük öğrencilerin okul çıkış saatlerinin daha erken saatlere çekilmesi bekleniyor.