Koronavirüs salgını tüm Türkiye’de yeniden atağa geçmiş durumda… Düzce genelinde toplam vaka sayısı 4 bin 583’e yükselirken, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha sıkı sarılması isteniyor. Ancak halka örnek olması gereken idarecilerin salgın yokmuş gibi hareket etmesi tepki çekiyor.

Akçakoca’da gerçekleştirilen koronavirüs tedbirleri denetimlerinde en ön safta yer alarak kent halkını uyaran Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın geride kalan hafta sonu esnaflara yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerde maskesiz olması dikkat çekti.

İlçe merkezinde kepenk açan çok sayıda esnafı işyerlerinde ziyaret ederek ‘Hayırlı işler’ dileyen, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Yanmaz’ın maske takmamasının yanı sıra sosyal mesafe kuralına da uymaması eleştiri konusu oldu.

Halka ‘Kurallara uyun’ çağrısı yapan bir yerel yöneticinin tüm kuralları yok saymasını eleştiren bir vatandaş, Akçakoca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından ziyaretlere ilişkin yaptığı paylaşımın altına şu yorumu yazdı:

“Rize’den takip ediyorum başkanımızı ama örnek davranış ve sağlığınız için maske şart başkanım, iyi çalışmalar diliyorum...”