Hem yaz sezonunun açılmasıyla hem de salgınla mücadelede başlayan yeniden normalleşmeyle turizmde hareketlilik başladı. Binlerce insanın yaz tatilini geçirdiği Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı Akçakoca’da da turizme yönelik çalışmalara hız verildi.

Akçakoca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler plajlarda hummalı bir çalışma başlattı.  Ekipler, hareketli geçmesi beklenen sezon öncesinde ilçedeki plajlar turistlerin kullanımına hazır hale getiriyor.

Eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalarla plajlardaki çöpler toplanıyor. Dalgalarla kıyıya vuran atıklar da bertaraf edilirken kum aracı ile de kalan ince atıklar ayrıştırılıyor. Aynı zamanda kış ayları boyunca dalgalar nedeniyle şekli bozulan kumsallarda düzeltme işlemiş uygulanıyor.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI 2’YE İNMİŞTİ

Öte yandan ‘Karadeniz’in İncisi’ Akçakoca’da daha önce sayıları 3 olan mavi bayraklı plajların sayısı Akevler Plajı’nın gerekli şartları sağlayamadığının tespit edilmesinin ardından bu yıl yapılan kontrol ve denetimlerde 2’ye düşürüldü. Karadeniz’in önemli turizm bölgelerinden olan Karasu’da ilçe belediyesinin sahil hattı boyunca sıkı bir denetimle mavi bayrağı korumaya yönelik denetimleri bilinirken Bartın’ın tatil beldesi İnkumu Plajı da gerekli şartların sağlanmasıyla bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı. Kamuoyu çevre illerde turizme yönelik adımların atıldığı bir dönemde Akçakoca Belediyesi'nin mavi bayraklı plajına sahip çıkamaması tepki göstermişti.