Akçakoca’da muhalefetin ‘Usulsüz harcama ve işlemlerle belediyede saltanat sürüyor’ dediği Belediye Başkanı Okan Yanmaz yine yaptı yapacağını! Son dönemde icraatlarıyla değil eleştirilerle adından söz ettiren Başkan Yanmaz, halka veremediği hizmetin acısını basından çıkartmaya kalktı. Üstelik meclisi kullanarak! İşte bu skandal niteliğindeki olayın detayları…

İŞTE SKANDAL KARAR BÖYLE ALINDI

Akçakoca Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumu saat 16.00’de meclis salonunda başladı. Basın mensuplarının da meclis üyeleriyle birlikte yer aldıkları toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra oturuma geçildi. Bu esnada bir açıklama yapan Belediye Başkan Okan Yanmaz, basının meclis oturumlarında yaşanan tartışmaları taraflı ve manipülatif haber yaptığını, küçük bir ilçe olan Akçakoca’da insanların yaşanan tartışmalar nedeniyle birbirlerine düşmanca bakar olduklarını, bu duruma meydan vermemek adına basın mensuplarının toplantılara alınmaması yönünde bir teklifte bulundu.

Diğer meclis üyelerinin de zımnen destek verdikleri karar oy birliğiyle kabul edilirken, Belediye Meclisi’nin tüm üyeleri, tarihinde eşine rastlanmadık bir tavırla, halkın haber alma özgürlüğüne kast eden bu sansür kararına destek vermiş oldu.

DÜZCE BU UTANÇ HAREKETİNİ UNUTMAZ

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın basın mensuplarını Belediye Meclis Salonu’ndan çıkartması ne kadar yanlış bir hareket ise meclisteki diğer partilerin üyesi olan seçilmişlerin de bu karara destek vermesi aynı orandan yakışıksız bulundu. Görevleri halka en doğru haberi vermek olan basın mensuplarını sadece kendi çıkarlarını düşünerek dışarı çıkartan Akçakoca Meclisi’nin bu hareketi tarihe utanç olarak düştü.

HALKTAN NEYİ SAKLIYORSUN?

Basınla arasında kişisel bir sorun olduğunu gazetecileri salondan çıkartma teklifinde bulunarak açıkça ortaya koyan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bu tutumu, “Akçakoca halkından neyi gizliyorsun?” sorusunu akıllara getirdi.

ACİLEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Belediye meclis oturumlarında alınan kararları ve zaman zaman yaşanan tartışmaları gündeme taşıyan basın mensuplarını alelacele dışarı çıkartan ve oturuma basına kapalı şekilde devam eden meclisin ya da ilgili partilerin bunun açıklamasını acilen kamuoyuna yapması bekleniyor.

MAKAMIN AĞIRLIĞINI HALA KAVRAYAMADI

Gerçekleri gizlemenin imkansız olduğu bu dönemde anlık kibrinin kurbanı olan ve buna tüm meclisi alet eden Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz bir kez daha kabul edilemez bir hamleyle başkanlık makamının sorumluluklarını hala kavrayamadığını gösterdi.

AK PARTİ AKÇAKOCA TEŞKİLATI’NDAN KARAR TEPKİ

Öte yandan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı adına açıklama yapan Yerel Yönetimler Başkanı Hasan Ali Yanmaz, ilçe teşkilatı olarak kararı kınadıklarını ve her daim basının yanında olduklarını bildirdi.