Yaklaşık 16 aydır yaşamın her alanına olduğu gibi en çok da turizmi etkileyen salgın nedeniyle zor günler geçiren turizmci ise 1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sonrası yaralarını sarmak için ikinci bayramını yaşıyor.

9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek bu süreyi Batı Karadeniz’in incisi olarak tabir edilen Düzce’nin denize açılan kapısı Akçakoca’da geçirmek isteyen on binlerce kişi tatilin başlamasıyla ilçeye akın etti. Cuma gününden beri ilçe girişte araç kuyruğu oluşurken D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda da yoğunluk yaşanıyor.

Gelen turistlerle nüfusu katlanan Akçakoca son iki yılın en kalabalık nüfusuna ulaşırken otel ve pansiyonlarda da doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Serinlemek isteyen vatandaşların akın ettiği plajlarda ise adım atacak yer kalmadı.

YANMAZ: HAZIR KITA TRUSİTLERİ BEKLİYORUZ

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Kurban Bayramı tatili öncesi turizm ilçesinde hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Otellerin yüzde 95 doluluğa ulaştığını vurgulayan Yanmaz, "Kurban Bayramı arifesinde otellerimizdeki rezervasyonlar neredeyse doldu. Çevre il ve ilçelerden günübirlikçi tatilcilerin yanı sıra Ankara ve İstanbul gibi büyük metropollerden tatil yapmaya gelen vatandaşlarımız oldukça fazla. Biz de buna göre hazırlıklarımızı tamamladık. Bayramda tatil için gelen turistlere iyi hizmeti vermek için hazır kıta bekliyoruz." şeklinde konuştu.

100 BİN ZİYARETÇİ GELECEK

Yanmaz, turistlerin gezi tekneleriyle tura çıkıp Karadeniz kıyılarını görme fırsatı yakalayabileceğini belirterek, "Tatilde 100 bin ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz. Otellerimizdeki doluluk hem esnafımızı hem de bizi memnun ediyor. Bayramdan sonra da doluluk devam edebilir." dedi.

İlçeye her dakika yüzlerce araç girişi olmaya devam ederken yoğunluk nedeniyle turistler araçlarını park edecek alan bulmakta zorlanıyor. Akçakoca Belediyesi’ne bağlı ekipler yanlış parklanmalarla mücadele ederek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyor.

Öte yandan çeken akıntı nedeniyle plajlarda turistler sürekli dikkatli olmaları hususunda uyarılırken belediye cankurtaranları olası boğulma vakalarına karşı tetikte bekliyor. Emniyet güçleri de yeni tip koronavirüs salgınına karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları yönünde vatandaşları uyarırken ilçe genelinde denetimlerine aralıksız şekilde devam ediyor.