Yaylaları, şelaleleri, denizi ve mesire alanları gibi doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Düzce, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ün öncülüğünde Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nin başlatılan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmasıyla hem doğa hem de tarih turizminde adeta parlıyor.

Turizmi atağa geçirecek çalışmalar sürüyor

Bu potansiyelin değerlendirilmesi ve bacasız sanayi olarak tabir edilen turizmin bölgede önemli bir gelir kaynağı haline gelmesi için Düzce Valisi Cevdet Atay’ın 2021’i Düzce Turizm Yılı ilan etmesinin ardından hazırlanan plan ve projeler ışığında çalışmalar devam ediyor.

Düzce’nin turizmden hak ettiği payı alması için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor.

İşletmelerde ‘Turizm Köşeleri’ oluşturuluyor

Bu hedef doğrultusunda Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama hayata geçirildi. Müdürlükçe hazırlanan ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı destekleriyle bastırılan Düzce’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine ait görseller tesislere dağıtıldı.

Bu görseller oluşturulacak olan turizm köşelerinde sergilenecek. Konaklama tesisleri, restoran, kafe gibi alanlarda ‘Turizm Köşeleri’ oluşturularak toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırarak halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlanacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN