Düzce'nin her alanda hak ettiği konuma ulaşması için tüm çalışma ve projeleri yerinde titizlikle takip eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, performansının yanı sıra 7'den 70'e toplumun her kesimine karşı saygıyı ön planda tutan tavırlarıyla takdir topluyor. Ancak ılımlı yaklaşımı, naifliği ve özellikle devlet adamlığından gelen protokol adabıyla her zaman olumlu eleştiriler alan Başkan Özlü'nün yakın çalışma ekibi ise bunun tam aksi yöndeki davranışlarıyla tepki çekmeye devam ediyor.

Yakın zamanda kendisini ziyaret eden bir cami derneği yetkililerini odasından kovmaktan beter eden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz'ın, Konuralp temasları sırasında Başkan Özlü'nün yanında ceketinin önü açık ve gömleği dışarıda vaziyette yer alması 'Bu ne rahatlık?' dedirtti. Ast-üst nezaketinden uzak şekilde tutum sergileyen sadece Başkan Yardımcısı Yılmaz değildi. Yıllardır mesai yaptığı belediyede üstlendiği görev yelpazesi oldukça geniş olan, ancak hizmetten çok 'burnu havada' olarak tabir edilen tavırlarıyla dikkatleri üzerine çeken Kültür Müdürü Beytullah Yılmaz da sanki karşısında talimat aldığı belediye başkanı değil asker arkadaşı varmış gibi ceketini ilikleme ihtiyacı hissetmedi.

Düzce'yi yöneten, şehrin geleceğini şekillendirmek için çalışan Başkan Özlü halka olan saygısından ceketini ilikleyerek Konuralp sokaklarını arşınlarken, yardımcısı ve müdürünün ceketlerini ilikleme zahmetine girmeden, gezintiye çıkar gibi yanında yürümesi bir kez daha gözlerin Özlü'nün A takımına çevrilmesine yol açtı.

Düzce için her şeyi dört dörtlük yapmaya çabalayan Başkan Özlü, konu ekibi olunca sorunlar silsilesinden kurtulamıyor. Görevi müdürlük olan bir belediye personelinin bile üst yöneticisine karşı saygıyı unuttuğu bir ortamda Özlü'nün sağ kolları nedeniyle daha çok başı ağrıyacağına kesin gözüyle bakılıyor.