Türkiye’nin en modern katı atık tesisini Düzce’de kurma çalışmaları son aşamaya geldi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile birlikte çöpten enerji üretecek olan Düzce Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Dr. Faruk Özlü ve Milletvekili Keşir, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve bu ay sonunda faaliyete geçmesi hedeflenen tesisin durum hakkında bilgi aldı ve fabrika genelinde incelemede bulundu. Başkan Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’i, Batı Karadeniz’in tek antik kenti konumunda bulunan Konuralp Antik Kenti’nde ağırladı. Başkan Özlü, Keşir ile birlikte tarihi bölgeyi gezdi.

Öte yandan Düzce Belediyesi ve DİKAB işbirliği ile işletilecek, yalnızca bölgenin değil Türkiye’nin en büyük çöp tesislerinden biri olmaya aday gösterilen Düzce Katı Atık Entegre Çöp Ayrıştırma Tesisi yıl sonunda hizmete başlayacak. Tesisin girdisi çöp, çıktısı kum, çakıl, gübre ve enerji olacak.

100 kişiye istihdam

Düzce Belediyesi, Düzce İli Katı Atık Birliği'ne bağlı diğer belediyeler ve İl Özel İdaresi ile birlikte Sıfır Atık yaklaşımına uygun olarak kurulacak Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikasında çöpler kapalı alanda ayrıştırılarak işlenmesi planlanıyor. 50 milyon liralık yatırım ile yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği bir fabrika olarak faaliyet gösterecek bu tesiste tüm atıklar, en son teknoloji ile işlenecek.