Düzce Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ebrar Demirezen, Düzce’ye büyük gurur yaşattı. Katıldığı yarışmada ilk 3’e girme başarısı gösteren Düzceli öğrenci Demirezen’in mutluluğuna ilin idarecileri de ortak oldu.

Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın göç olgusuna dikkat çekmek Türkiye genelindeki liseler arasında düzenlediği “Göç ve Çocuk” temalı resim yarışmasının kazananları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ebrar Demirezen, 81 ilden binlerce katılımın olduğu yarışmada göçün olumsuz etkilerini kağıda en iyi resmeden gençlerden biri oldu.

Gönderdiği eseriyle jüri tarafından Türkiye 2.’si seçilen Demirezen’in bu başarısı ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Ödülünü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan almaya hazırlanan Ebrar Demirezen, bugün Düzce Valisi Cevdet Atay'ı makamında ziyaret etti.

Yarışmaya çizdiği duygu yüklü resimle damga vuran Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ebrar Demirezen’e, Vali Atay’ı ziyaretinde, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, ailesi, Danışman Öğretmeni Nagehan Kutlu Beyhan ve Okul Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit de eşlik etti.

Başarılı öğrenciyle sohbet eden ve kendisini kutlayan Vali Atay, Düzce’ye yaşattığı büyük mutluluk için teşekkür etti.

Ziyaret günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.