Çocukları namaza alıştırmak ve dini değerleri güzel öğretmek hedefiyle Türkiye genelinde başlatılan “Haydi Çocuklar Namaza” projesi tamamlandı. Projeye Düzce’den de 300 çocuğu katıldı. Daha önceki yıllarda “Haydi Çocuklar Camiye” olan proje bu yıl pandemi nedeniyle “Haydi Çocuklar Namaza” olarak değiştirildi.

15 GÜN BOYUNCA NAMAZLARINDAN PUAN KAZANDILAR

Yarıyıl tatilinde 15 gün boyunca evlerinde 5 nakit namaz kılan çocuklar proje gereği namazlarını kılmaya teşvik edildi. Çocuklar, kıldıkları her sabah namazı için 10 puan, öğle-ikindi-akşam namazları için 5 puan, yatsı namazı içinse 8 puan ve okudukları her sure içinse 1 puan aldı. Bu puanlar da aileler tarafından sisteme girilerek kayıt altına alındı.

Proje koordinatörü Mustafa Ketrez, projenin hedefinin topluma, ülkeye ve ümmete faydalı hizmetler üreten bireylerin yetişmesine vesile olmak olduğunu belirterek, “01-14 Şubat 2021 tarihlerinde yapılan Haydi Çocuklar Namaza projesine Türkiye geneli 72 bin 350 çocuk, Düzce’de ise 300 çocuk katıldı. Eğitimde ‘’Ağaç yaş iken eğilir”, atasözü ve ‘’Küçük yaşlarda öğrenilen bilgiler taş üzerine yazılan yazı gibidir, çok önemlidir. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Ara tatilde Namaz konusunda farklı ve güzel bir etkinlikle çocuklarımıza yol arkadaşlığı yapmak istedik. Günümüzde namaz kılmanın önemi unutulmaya yüz tutmuştur. Namazı çocuklarımıza sevdirmek amacıyla bu projeyi uygulayama karar verdik” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE HEDİYE VERİLDİ

Mustafa Ketrez sözlerini, ” Proje kapsamında bizlere desteğini esirgemeyen; İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsa Yazıcı’ya çocuklarımıza verdiğimiz hediyelilerde bizlere yardımcı olan hayırseverlere, siz değerli velilerimize ve tatbiki bu projeye katılan tüm çocuklarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” cümleleriyle noktaladı.

Gerçekleştirilen ödül töreninde en çok puanı toplayan çocuklar sürpriz hediye ile ödüllendirildi.

HABER: Melike OTLU