Türkiye’de altı adet bulunan ve bilim merkezlerinin yedincisi Düzce’ye yapılıyor. İkili eğitimin sona erdirilmesi için yeni okulların yapımına öncülük eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde, henüz bakanlığı döneminde çalışmalarına başladığı, sadece kente değil bölgeye hizmet edecek olan Düzce Bilim Merkezi kazandırılması için düğmeye basıldı.

İçini TÜBİTAK yapacak

Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yaşam Merkezi’nin bilim merkezine dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı. Yaklaşık 3,7 milyon TL maliyetler gerçekleştirilecek dönüşümün ardından merkezin iç kısım dizaynı da 15 milyon TL yatırımla TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek.

Planeteryumu da olacak

Deney odaları, sergi salonları, oyun alanları, sessiz kütüphane ve bilim mağazası ile 12 ileri düzey atölye ile terasında 30 kişilik planeteryumu içerecek merkezde toplamda 7 bin 630 metrekare alanda kurulacak. Merkezde yürütülecek faaliyetlerle çocukların bilimi daha iyi anlaması, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile öğrenmeleri hedefleniyor.

Özlü çalışmaları inceledi

Bilim merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Özlü, projenin içerik ve detaylarına yönelik başkan yardımcıları Okan Kaltu ve Serkan Yılmaz’dan bilgi aldı. Özlü, burada yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’de sadece 6 adet olan bu merkezin 7’ncisini Düzce’ye kazandırmış olmaktan ötürü son derece mutlu ve gururluyuz. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.

‘Deneyleyerek öğrenecekler’

Özlü, “Çocuklarımız burada bilim ve teknolojiyi deneyleyerek öğrenecekler. Seveceklerinden de şüphem yok. Bu merkez sadece ilimize değil, bölgemiz ve ülkemiz adına da önemli bir yatırımdır. Biz, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimize yatırımımızı yapıyoruz. Geleceğin dünyasında bilim ve teknoloji ile donanmış insanlarımız sayesinde Düzce kazanacak, ülkemiz kazanacak” şeklinde konuştu.