Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, göreve geldiği günden bu yana büyük önem vererek üzerinde titizlikle çalıştığı turizm alanında ilçenin hak ettiği konuma ulaşması için çalışmaya devam ediyor.

Daha önce kazandırılan bungalov evleri ve130 metreden dökülen şelalesi ile muhteşem doğası turistleri cezbeden Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı’na 500 bin TL’lik yatırım bedeliyle 5 yeni bungolav ev kazandırın belediye, bu doğa harikasının daha ulaşılabilir olması için de harekete geçti.

Son dönemde yapılan çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelaleye ulaşımın kolaylaşması için yolun asfaltlanma işlemine en kısa sürede başlanacağı öğrenildi.

Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplamda 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapan, ülkenin sayılı kuş cennetlerinden Efteni Gölü’nün turizme kazandırılması için de büyük gayret sarf eden Demircan, projeyi belli bir noktaya taşıdı.

Efteni Gölü’nü, Abant’tan daha büyük bir göl haline getirme ve hem ilçe hem de il turizmine kazandırma çalışmalarının 2021 yılı içerisinde tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Gölyaka’nın ekstrem sporları açısından da bir merkez haline gelmesi amacı taşıyan ve Düzce ve bölgesinde bir ilk olma özelliği taşıyan ‘zipline’ projesi de yakın zamanda hayata geçiriliyor.

Güzeldere bölgesinde doğayla iç içe bir ortamda turistlere olağanüstü bir deneyim vadeden projenin uzunluğu 550 metre olacak.

Bu projelerle birlikte Düzce’nin ve bölgenin turizmde parlayan yıldızı olma hedefine adım adım yaklaşan Demircan liderliğindeki Gölyaka Belediyesi, mesaisini ilçe genelinde aralıksız şekilde sürdürüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN