Düzce Belediyesi tüm Türkiye'de uygulanan ve adeta bir seferberlik haline gelen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çalışmalarına devam ediyor.
Düzce Belediyesi plastik pet şişe, ikinci el kıyafet kumbaraları ve enerji kaynaklarının toplanmasını teşvik amaçlı düzenlenen Atık Pil Yarışması ile Sıfır Atık Projesi'ne birçok kanaldan desteklerini sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğünün proje kapsamında yürüttüğü çalışmalar ile Düzce'ye bir atık noktası daha kazandırıldı.
Geri dönüşüm ve atıkların uygun şekilde çevreyi kirletmeden bertaraf edilmesi konusunda büyük önem taşıyan elektronik aletlerin toplanması için şehir merkezinin muhtelif yerlerine toplam 10 adet Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama Noktaları yerleştirildi. Daha yeşil bir dünya ve yeşil Düzce'nin gelecek nesillere ulaşması için üretilen projeye vatandaşların de desteği bekleniyor.

Hangi eşyalar toplanacak?


Ömrünü tamamlamış veya kullanılmaz durumda olan ütü, elektrikli süpürge, tost makinesi gibi küçük ev aletleri, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi büyük ev aletleri, televizyon, kamera, bilgisayar gibi aletler, oyuncaklar, floresanlardan oluşan elektrikli ve elektronik atıklar çöpe atıldığında içlerindeki cıva, kurşun ve kimyasal maddeler çevreye büyük zararlar veriyor. Sıfır Atık Projesinin önemli başlıklarından olan elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü çalışmasıyla, elektrikli ve elektronik atıklar, çevreye zarar vermeden diğer çöplerden ayrı olarak toplanmış olacak.Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanacak tüm atıkların geri dönüşümü ise, lisanslı geri dönüşüm tesisi tarafından yapılacak. Toplanan elektrikli ve elektronik atıkların kullanılmayan kısımları uygun yöntemlerle bertaraf edilecek.