Düzce belediyesine ait arıtma tesisinin hemen yanında bulunan belediyeye ait hayvan barınağının yıkımına başlandı. Bir bölümü yıkılan ve arıtma tesisine ilave olarak yapacağı İSKİ tarafından yapılacak arıtma tesisi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İski müteahhitleri arıtma tesisini genişletmek için hayvan barınağının bir bölümünü yıktılar. Yıkılan yerdeki köpekler yolun karşı tarafındaki alana konuldular. Düzce belediyesinin yeterince ilgi göstermediği barınağın, karşı tarafa nakli konusunda duyarsız kalması nedeniyle köpekler halen iki taraflı sağlıksız ortamlarda bulunuyorlar. Bu arada barınaktan kaçan hayvanlarında bulunduğu bildiriliyor.

Yaklaşık 500 civarında irili ufaklı köpeğin barındığı eski barınakta tek bir sıra korunak kaldı. Diğer bölümler neredeyse savaş alanı haline geldi. Yeni barınak ise yine tek sıralı korunak bulunuyor. Ancak burada da su ve giderlerin akabileceği yer bulunmuyor.

İski tarafından barınağın 3 ay önce kaldırılması ile ilgili bilgilerin Düzce belediyesine ulaştırıldığı ancak belediyenin duyarsız kaldığı ile ilgili iddialar bulunurken,.yazı gelip gelmediği ile ilgili olarak Düzce belediyesi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.