Asrın felaketi denildi, Düzce 2 tane sini geçirdi yazık oldu denildi... Sıcağı sıcağını 2 kattan fazlası bize haram denildi..Yıkılanlar hep yüksek katlılardı denildi.. Ancak bunlar 10 sene gibi bir sürede unutulup gitti...Mühendisler odası başkanı da,Mimarlar odası başkanı da depremi yaşayan kişiler ve o günlerde çok katlıya karşı çıkan kişiler iken bu gün Düzce resmen 4 kata hazırlanıyor.Kamu oyunda alt yapısının hazırlanması için halk arasında konuşulmaya başlanan ancak resmi makamlarda da yavaş yavaş dillendirilmeye geçen yeni kat ilavesi ile Düzce’de yapılar yakın zamanda 4 kat artı çekme katlı olmaya başlayacak.
Deprem sonrasında 2 kat olarak planlanan imar planında yeşil alanlar ve ortak alanlar 2 kata göre planlanmıştı.Sonra Düzce’de kat adeti 3 artı çatı katına çıktı.Çatı katları neredeyse tama tamamlanacak hale getirildi.Resmi bina Toki binasına 4 kat derken vatandaşta artık 4 katı istemeye başladı.4 kat ile birlikte birde çatı katı eklenince Düzce yakında resmisi 4 ,ilaveleri ile 5 katlı binalara hazırlanır hale geldi..
Düzce 4 kata yükselirken yapı denetimlerinin ve belediyelerin işi ciddi tuttuğu bunun içinde kat adetinin önemli olmadığı belirtiliyor. Ancak belediyelerin ellerindeki kısıtlı kadrolar,yapı denetimlerin bir açılıp bir kapanması ve böyle bir ortamda Düzce’de kat adetinin yükseltilmesinin ne derece sağlıklı olacağı ayrıca 2 kat yapılan binalara kat ilavesine nasıl engel olunacağı ve ilerde olabilecek olası bir depremin Düzce’ye nelere mal olacağının belediye meclisinde ciddi olarak düşünülmesi gerekiyor.