Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. AK Parti Genel Başkanlığına Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli oyların tamamını alarak bin 353 oyla yeniden seçildi.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kongre dışındaki partililerine kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra, kongrenin yapıldığı salona girerek buradaki partililerini de selamladı ve kongreye geçildi. Parti yönetiminin yeniden şekillendiği kongrede, tüzükte de değişiklikler yapıldı. Ahmet Davutoğlu'nun tekrar Genel Başkan olduğu kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçildi. Kongreye Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir başta olmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, bütün ilçe belediye başkanları, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları ile partili üyeler katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday gösterileceği kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu, dev ekranlar yerleştirildi. Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında şehitler için müzik dinletisi yapılmıyor. Kongre salonunda ve dışındaki partililere Türk bayrağı ve parti bayrakları dağıtıldı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongrede partinin astığı pankartlar haricinde pankart asılmadı.

Haber:Y.SEVER