Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve AK Parti Eski Milletvekili ile İl Başkanı  Metin Kaşıkoğlu DEVA Partisi’ne geçişin ardından ilk kez Öncü TV ekranlarında Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk oldu.

Kaşıkoğlu program boyunca eski partisi AK Parti ve lideri Erdoğan hakkında sert eleştirilerde bulundu. Programın ‘Nasıl izah edersiniz?’ Ünsal’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı sorması üzerine ise Kaşıkoğlu’nun verdiği cevap olay oldu. Erdoğan için, “Güçlü karizmatik bir lider. Ama gücün sınırları biraz artınca kibre ve şımarıklığa kapılan biri olarak görüyorum.” ifadelerini kullanmasına AK Parti camiasında tepkiler peş peşe geldi.

İzleyicilerin program sırasında bu ifadelere sert tepki vermesi üzerine Kaşıkoğlu sözlerini “Kibir ve şımarıklıklara kapılmış bir iktidar var diyorum. Doğru. Cumhurbaşkanına değil iktidara şımarıklık noktasında yani bugün eğer siz kalkıyor da bir yönetim kuruluna hiç hak etmeyen bir insanı atıyorsanız bu artık ‘ben istediğimi yaparım’ anlayışıdır” diye revize etse de sert eleştiriler bugün de devam etti.

GÜNDEN: YAKIŞMADI SAYIN KAŞIKOĞLU

Kaşıkoğlu’na ilk tepki Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden’den geldi.

Günden sosyal medya hesaplarından “Yakışmadı Sayın Kaşıkoğlu” başlıklı mesajında, “AK Parti Düzce Kurucu il yönetim kurulu üyeliği, 2 dönem milletvekilliği, 1 dönem il Başkanlığı yapmış  Sayın Metin Kaşıkoğlu’nun 18 yıl sonra siyasi ilkelerine ters düştüğü gerekçesi ile istifa edip yeni bir parti kuruluşunda bulunmasını, değişen ve karşılanamayan beklentiler açısından hayatın akışında az da olsa siyaseten normal karşılıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaşıkoğlu’nun kullandığı ifadeyi “yakışıksız yakıştırma” olarak nitelendiren Günden mesajına şu ifadelerle devam etti:

“Kuruluşunda bulunduğunuz ve 18 yıl birlikte siyaset yaptığınız; Size itimat etmiş ve sizi 2 dönem milletvekilliği ile ŞEREFLENDİRMİŞ, Size güvenmiş ve 1 dönem il Başkanlığı EMANET ETMİŞ, birisine,  katıldığınız bir tv programında “ gücün sınırları biraz aşınca kibre ve şımarıklığa kapılan bir lider olarak görüyorum” demenizi siyaseten  büyük VEFASIZLIK olarak görüyorum.  Bu YAKIŞIKSIZ YAKIŞTIRMA, 18 yıl birlikte siyaset yaptığınız Düzce Ak Parti camiasını derinden üzmüştür. SİZE YAKIŞMAMIŞTIR”

AKTEPE DE KAŞIKOĞLU’NU HEDEF ALDI

AK Partili İmran Öz Aktepe de “Çay kaşığının bardakla münasebeti; şekerini eritene kadardır. Zira menfaati bitenin nankörlüğü başlar” sözleriyle de üstü kapalı olarak Kaşıkoğlu’nu hedef aldı.

EĞİLMEZ: TERBİYEDEN YOKSUN YORUMLARI İADE EDİYORUM

Engin Eğilmez ise , “Cumhurbaşkanımızdan kibre ve şımarıklığa kapılan kişi diye bahseden Metin Kaşıkoğlu’nu biz çok iyi biliriz. Eskiden cumhurbaşkanımız emretsin AK Parti’nin çaycılığını bile yaparım demişliği vardır. Kimin kibirli kimin şımarık olduğunu tüm Düzce ve tüm dünya da biliyor. Terbiyeden yoksun yorumların hepsini kendisine iade ediyorum.” sözleriyle Kaşıkoğlu’na tepki gösterdi.

KESKİN SUSMAYI TERCİH ETTİ

AK Parti’de kaosa neden olan ve partililerin tepkisini çeken sözlerle ilgili AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı. Keskin’in AK Parti’nin Düzce’deki en üst temsilcisi olmasına rağmen konuyla ilgili üç maymunu oynaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

SU PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan Düzce’de artık kronik hale gelen su kesintilerinin bugün Bahçeşehir bölgesinde devam ettiği sıralarda Keskin’in sosyal medya hesabından Gaziantep’te kesintisiz su sağlamak için yapılan Doğanpınar Barajı’yla ilgili hayırlı olsun mesajı paylaşması kamuoyunda tepki çekti.

HABER: Mehmet GÜNESEN