Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün üzerinde titizlikle durduğu Akçakoca Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı projeleri hızla ilerliyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında beraberinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Hizmetleri Genel Müdürü Erol Çıtak ile ilçeye gelen Bakan Özlü, yat limanına dönüştürülmesine karar verilen mevcut barınak ile Melenağzı Köyü'ne yapılması kararlaştırılan yeni balıkçı barınağı projelerine ilişkin incelemelerde bulunmuş ve yapılan toplantıda önemli kararlar alınmıştı. Bu doğrultuda mevcut balıkçı barınağının batısına yapılacak yeni barınak için 21 Kasım 2016'da etüt proje ihaleye çıkmıştı.

Uzun yıllardır hizmet vermesine bağlı olarak artık Akçakocalı balıkçıların ihtiyacına cevap vermeyen mevcut barınağının yeni yapılacak alana taşınması ile ilgili süreçte önemli bir gelişme yaşandı.

"Tüm kurumlarla işbirliği ve temas halindeyiz"
Ulaştırma Bolu Bölge Müdürü Doruk Erdem Öncebe ile bir araya gelen Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici mevcut balıkçı barınağı ile ilgili, yeni bir barınak imar planı hazırlanması konusunda toplantı gerçekleştirdi.
Belediyenin teknik personelinin de yer aldığı görüşmede barınak konusunda hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Yemenici, bu konuda tüm kurumlarla işbirliği ve temasta olduklarını, çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Bir taşla iki kuş vurulacak
Öte yandan söz konusu projeler, Karadeniz'in parlayan yıldızı Akçakoca'da turizmin geliştirilmesi açısından da önem taşıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz'de yaygın olan yat turizminin liman projesi sayesinde ilçede başlayacak olması, tanıtıma büyük katkı sağlamakla birlikte prestiji de arttıracak. Sektörün gözünün Akçakoca'ya çevrilmesini sağlayacak olan modern yat limanı hem yerli hem de yabancı turistlerin turlarla ilçeye gelmesine olanak tanıyacak. Ayrıca eski bir barınak olmasına bağlı olarak ilçenin göbeğinde hoş bir görüntü sergilemeyen mevcut balıkçı barınağının yeni bir yere kavuşması hem balıkçıların daha iyi şartlarda bir yere kavuşması hem de yat limanına dönüşecek olması yönünden bir taşla iki kuş vurulması demek olacak.


Haber:C.ÜSTÜNER