Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık ve Bilim Derneği tarafından sağlık personellerine yönelik “Beslenmede Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” Düzce Belediyesi’nin ev sahipliğinde; 27-28 Mayıs 2022 tarihlerinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz'ın davetlilere hitabıyla başlayan sempozyumun açılış törenine Vali Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü, protokol üyeleri, sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Alanında başarılı çalışmalara imza atan 28 akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun eş başkanlıklarını İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ve Balıkesir Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Nilay Şahin yaptı. Sempozyumun amacı, hastalıklarda beslenmeyi daha derin ve daha detaylı ve daha pratik olarak incelemek amacıyla farklı tecrübeleri buluşturmak olarak özetlendi.

Konuşmacılar, hastalara multidisipliner yaklaşımın gerekliliği üzerinde durarak, gerek tanı gerekse tedavi aşamasında bütüncül yaklaşımın bir parçası olan beslenme programının iyi planlaması gerektiğini vurguladı.

Özellikle diyabet, kalp hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi pek çok kronik hastalıkta doğru beslenmenin önemine işaret eden davetli konuşmacılar, son yıllarda beslenmeyi desteklemek adına önerilen pek çok takviye gıdalarda dikkatli tercih yapılması gerektiğine işaret etti. 

Sempozyumda ikinci gününde “Hastalıklarda Beslenme ve Geriatride Beslenme” konularında katılımcılar bilgilendirildi.