17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 yılında yaşanan deprem felaketlerinin üzerinden 22 yıl geçti. O dönemde bütün telefon abonelerinin borçlarını sildiğini açıklayan Türk Telekom, depremin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen, o dönemki telefon fatura borçlarını gerekçe göstererek, bazı abonelerine icra yolu ile haciz işlemi başlattı.

Bazı aboneler, kendilerine ulaşan tebligatla haciz şoku yaşarken, konuyu Ankara Merkezli Düzce ve Konya’da da dağıtımı yapılan Vilayet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Kurt, “Türk Telekom’dan Depremzedelere 22 Yıl Sonra Telefon İcrası’ başlığı ile gazetenin manşetine taşıdı.

Haberin ardından Türk Telekom’un hukuk bürosu tarafından çağrılan Düzceli Gazeteci Ali Kurt, Türk Telekom’un böyle bir hakkı olmadığını kendilerine anlattı. İcra Yolu ile haciz işlemi başlatılan aboneler adına Türk Telekom’un Hukuk Bürosuna dilekçe yazan Kurt, yaşanan süreç hakkında açıklama yaptı.

“Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim”

Düzcelilere yapılan icra haksızlığına engel olduklarını kaydeden Kurt, şu ifadelere yer verdi:

“1999 Düzce Depreminden sonra halkın su, elektrik ve telefon borçlarına af gelmiş borçlar silinmişti. Aradan 22 yıl geçmesine rağmen TÜRK TELEKOM tarafından Düzce ve diğer deprem bölgelerindeki telefon borcu olanlara İCRA yolu ile haciz işlemi başlatılmıştı. Deprem öncesinden kalan 780 kişi bu telefon borçlarından dolayı mağduriyet yaşıyordu. Ankara merkezli Düzce, Konya, Eskişehir ve Bolu' da da dağıtımı yapılan Vilayet Gazetesi'nin Haziran sayısında ‘Türk Telekom’dan Depremzedelere 22 Yıl Sonra Telefon İcrası’ diye bir haber geçerek bu mağduriyetin giderilmesi konusunda uyarılarda bulunduk. Gazetemize Telekom Müdürlüğünün Hukuk Bürosundan telefon geldi ve görüşmeye çağrıldım. Durumun akla ziyan bir olay olduğunu, böyle bir haklarının olmadığını defaatle söyledim. Konuyu halletme yoluna gideceklerini belirten Hukuk Danışmanların ayrı ayrı iki dilekçe yazmamı istediler. Düzceli bir gazeteci olarak tüm Düzcelilerin vekaletçisi konumunda yazmış olduğum dilekçeyi evraktan geçirerek Hukuk İcra Kuruluna teslim ettim. Dilekçemiz tüm Düzceliler adına değerlendirmeye alınarak mağduriyetin giderilmesi sağlanacak. Tabii ki bizde konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

HABER: Savaş ARI