Düzce'nin doğa güzelliklerinden faydalanmak için girişimler devam ediyor. Dün akşam da Beyköy'ün yukarısında bulunan Torkul Yaylası gezildi. Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Kösterelioğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, kamu ve sivil toplum kurulu temsilcileri biraraya gelerek köylülerin daveti üzerine Torkul Yaylası'na çıktı. Yaylada incelemelerde bulunan heyet, yaylanın turizme açılması için neler yapılması gerektiğini ele aldı.



“Burası için ilerleyen dönemlerde çalışma olacak.”

Yaylayı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, Düzce'nin doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Kılınç, “Düzce'nin yaylaları güzel olduğu gibi burasının da ayrı bir güzelliği var. Temiz havasıyla, yeşiliyle, çevresiyle Düzceli insanların zaman geçirebilmeleri için bu yörelerimize ihtiyacımız var. Bizde köy sakinlerinin daveti üzerine buraya geldik. Burasını turizme açarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. ilerleyen dönem programlarında burasının değerlendirilmesi konusunda çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.



“Tabiatın eşsiz güzelliklerine sahibiz.”

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da Torkul Yaylası'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda yaylanın doğal güzelliklerine değindi. Kaşıkoğlu, “Düzce olarak tabiatın eşsiz güzelliklerine sahip olduğumuz bir gerçek. Şimdi de o eşsiz güzelliklerin birinde bulunuyoruz. Düzce genelinde çok sayıda yaylalarımız ve göletlerimiz bulunuyor. Peki bunları ne kadar tanıtıyoruz? Bu nedenle bizce Torkul Yaylası ve göleti halkın yararlanabileceği bir yer olmalı. Bundan Düzce dışından gelen insanların yararlanmasını sağlamalıyız. Eğer burasını turizme açabilirsek bundan Düzceliler de faydalanacaktır.” şeklinde konuştu.



“Yaylanın yapısı gerçekten çok güzel.”

Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram da Torkul Yaylasının eşsiz bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Bayram, “Burasının değerlendirilmesi gerekiyor. Gölet ve yayla içiçe bir yapıya sahip. Bizde gelerek bu güzellikleri görme fırsatı bulduk. Torkul Yaylası için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

1300 metre yükseklikte bulunan Torkul Yaylası yeşilliğiyle Düzce'nin önemli yaylaları arasında yer alıyor. Torkul Göleti ise tabanından su kaçırması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Yaylaya giden heyet, gölet için de çalışmaların yapılacağını söylüyor. Göletin tabanı doldurularak10 dönüm alanı kapsayacağı söyleniyor.