Akçakoca Kaymakamlığı önderliğinde, Halk Eğitim Merkezi, Akçakoca İlçe Tarım Müdürlüğü, Akçakoca Ziraat Odası ve Düzce Arıcılar Birliği'nin iş birliği ile düzenlenen 'Arıcılık Kursu ve Fındık Yetiştiriciliği Kurslarında başarılı olan 115 kursiyer sertifikalarını aldı.

Akçakoca Kaymakamlığı Toplantı Salanu'nda düzenlenen Sertifika Törenine, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu ve Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal da katıldılar.

Törende yaptığı konuşmada, Akçakoca'da arıcılığın 18. yüzyıla dayandığını anımsatan Kaymakam Savaş Tuncer, ''Arıcılık Akçakoca ve Düzce için önemli bir geçim kaynağı. Bir işi yapmayı bilmek kadar, o işin ilmini de bilmek önemli. Arıcılık konusunda en son bilgi ve modern yöntemlerle kursiyerlerimize eğitim verildi. Akçakoca'da arıcılık tarihsel bir süreç arz etmektedir. Akçakoca Halkının genlerinde arıcılık var.'' dedi.

Sertifika alan 115 kursiyer arasında Vatani görevini Akçakoca'da yapan Malatyalı Fatih Çakır ve Erzurumlu Müslüm Esen isimli iki asker de yer aldı.