Borçlarından dolayı sağlıklı ticaret yapamadığı için yaklaşık bir yıl önce sermayeleri arttırılan Düzce Belediyesi’nin şirketleri YEYPAŞ ve İNTAŞ’ın yönetim kurulunda yer alan fakat belediyeye uğramadan maaş aldıkları muhalefet partileri tarafından açıklanan 'bankamatik’ çalışanların sonu geldi.
Öncü Haber’e konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İNTAŞ ve YEYPAŞ’ta çalışmadan maaş alanlara yönelik atılacak adımlar hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

Ay konu hakkında şöyle konuştu: “Şirketlerle ilgili Perşembe günü olağanüstü genel kurullar yapacağız. Orada düzenlemelerimiz olacak. Onun talimatını verdim. Belediye Meclisimiz bana yetki verdikten sonra şirketlerde yeniden yönetimleri oluşturacağız. İşleri daha ekonomik ve verimli olarak ihtiyaç duyulan faydalı olacak kişilerle çalışacağız.” dedi.

Şirketlerin yönetim kurullarında yer alan isimlerin Düzce Belediyesi’nden ‘avanta aylıklar’ aldığı hatta bazı personelin görevleri için Düzce’ye dahi gelmeden maaşa bağlandığı iddia edilmişti.

Haber:Y.SEVER