Düzce Valisi Cevdet Atay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Atay mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin dünyanın her köşesindeki insanların umudu ve güvencesi olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Düzce Valisi Cevdet Atay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, temel insan haklarının korunmasına dair birçok uluslararası sözleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biridir.

Dünyada bu evrensel bildirgeyi kabul eden ilk ülkelerden biri olan ülkemiz, bu tarihi akdin lafzına uygun olarak, demokratik normlarını yükseltmek için var gücüyle çalışmaktadır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin kabulü ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla özümsenmiştir.

Ortak değerler çerçevesinde insanlığın temel hak ve yükümlülüklerini evrensel düzeye taşıyan bu beyanname, günümüzde dünyanın her köşesindeki insanların umudu ve güvencesi olmaya devam ediyor. Bu bildirgenin; bütün toplumlar için en ideal yaşam nizamını belirlemeye vesile olmasını, insanın yaşam hakkından başlayarak, onur ve faziletini yüceltmesini, evrensel ışığıyla dünyadaki herkesin ufkunu aydınlatmasını diliyorum.

Bu düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün dünyanın değişik yerlerindeki mazlum ve mağdurlar olmak üzere, bütün insanlık ailesine barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”