17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 87. yıldönümü, Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 16 Temmuz akşamı belediye meydanında ünlü sanatçı Simge Sağın’ın verdiği konserde, salgın tedbirleri kapsamında uzun süredir etkinliklerden uzak kalan Bolular unutulmaz bir gece yaşadı.

Tanju Özcan başkanlığındaki Bolu Belediyesi, vatandaşlara nefes alacakları alanlar ve miniklere oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturma hedefi kapsamında son 1 yılda kentin dört bir yanındaki mahallelere toplamda 25 adet yeni park kazandırdı. Yeni parklar da kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açılış töreniyle Bolular’ın hizmetine sunuldu.

Açılış töreninin yapıldığı Kemal Sunal Parkı’nın yanı sıra birçok mahallede de çocuklar için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler gerçekleştirilirken bayram öncesi minikler doyasıya eğlendi.

ÖZCAN KURTLARINI DÖKTÜ

Törende sahneye çıkan Başkan Özcan, Ankara havası eşliğinde sanatçı Fatih Acar ile karşılıklı göbek atarak kurtlarını döktü. Özcan’ın performansı törene katılanlardan alkış aldı.

BASIN MÜDÜRÜNÜ VATANDAŞLARIN ÖNÜNDE FIRÇALADI

Burada bir konuşma yapan Özcan, etkinliğin saatini doğru ayarlayamadığı gerekçesiyle belediye basın müdürünü vatandaşların önünde fırçaladı. Özcan, “Bu saatte bu sıcakta bu organizasyonu yapan, aklına getiren basın yayın müdürü Ergin bey ayrılmasın bir yere. Onunla özel bir konuşma yapacağım. Yani 35 derece sıcakta bu organizasyon yapılır mı? Şunu akşam saatinde yapsak ne olurdu? Doğru mu? Burada binlerce insan olurdu.” dedi.

‘BOLULAR EĞLENMEYE AÇ’

Etkinliklerin uzun zaman sonra yeniden başlamasına değinen Özcan, “Ben dün akşam şunu gördüm. Bolular eğlenmeye aç. 1.5 yılın ardından pandemiden sonra bir konser düzenledik. Dün akşam binlerce kişi koştu geldi. Ben bu tür açılışların yapılmasını isteyen biri değilim. Çünkü zamanında o kadar çok bu açılışlarda israf yapıldı ki mümkün olduğu kadar toplu yapalım dedik. Geçmiş dönemde her park için bir açılış yapıyorlardı. Biz dedik ki kardeşim biz bir yılda 25 park yaptık. Sanatçılarımızın ismini yaşatmak istedik.” diye konuştu.

*ÖNCÜ HABER MERKEZİ*