Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut MANŞET programına konuğu oldu. İlçenin durumunu ve geleceğini konuşan Başkan Akbulut gelecek adına izleyenleri ümitlendirecek açıklamalarda bulundu. Gölyaka Belediyesinin önünden canlı yayınla Öncü TV ekranında izleyicilerle buluşan programda tüm içtenliğiyle soruları yanıtlayan Akbulut, kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

BİZ TURİZMİ SEÇTİK!
 İlçenin katma değer üretmesini sağlayacak koşulları oluşturmaya çalıştığını ifade eden Başkan Akbulut, Gölyaka’yı marka şehir haline getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Marka şehir olma yolunda ‘Biz turizmi seçtik. Geleceğimiz turizmdedir.’ diyen Akbulut, “Turizmin yanında zirai Faaliyetlerle de marka üreteceğiz. Biz her türlü imkanı sağlarız. Yeter ki vatandaşımız katma değer üretsin, emekçinin yanında oluruz. Yaşam kalitesi açısından da marka olmalıyız. Örnek ve huzurlu bir ilçe hedefliyoruz.” dedi.

Akbulut Gölyakalılardan destek ve sabır isterken zaruri ve sosyal ihtiyaçları karşılamaları gerektiğini ifade etti.

SANAYİLEŞMEYE KARŞIYIM
Sanayileşmeye karşı, sanayi yatırımlara kapılarının kapalı olduğunu ifade eden Başkan Akbulut gerekçesini paylaştı. “Her fabrika sorunuyla geliyor. İl dışından gelenler ilçenin kendine has yapısını bozacaktır. Bunu Belediye Meclisinde gündeme alarak dışarıdan gelen vatandaşların buradan yer alma, yaşam alanı oluşturma girişimini en aza indirmeye çalışacağız.”

KENTTEN ÇOK ŞEHİR OLUŞTURUYORUZ
Belediyenin asli görevinin imar yapabilmesi olduğunu düşünen Akbulut, kentten çok şehir oluşturmak istediklerini söyledi. “Yeni imar uygulamasını anlatan Akbulut, “Suyu, yolu, alt yapının diğer işlemlerini herkes düzeltebilir fakat imarı düzeltmek pek mümkün olmuyor. Şehri yeniden imar ederek şehir kültürü oluşturmaya çalışacağız. Biz kentten çok şehir oluşturmaya çalışacağız. Kent karmaşıktır. İnsanların toplu yaşadığı alandır. Şehirde ruh ve kültür vardır. Biz şehir olma yolunda 10 mahallemize park yapacağız şehir parkımızın düzenlemesini ve şehri yeniden yapacağız ama zaman gerekiyor.” dedi.

KARDÜZ’DE DEVLET OLMALI
Kardüz Yaylası’nın son durumu hakkında konuşan Akbulut, Kardüz’de devletin olması gerektiğini düşündüğü ifade etti. Akbulut, bu doğrultuda “Düzce’deki tüm belediye başkanlarına ve İl Özel İdaresi yetkililerine yüzde 50 yüzde 50 katkıyla oluşturulacak bütçe araçlığıyla butik otel tarzında çalışma yapalım” önerisinde bulunduğunu açıkladı. Kardüz için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Akbulut, geçtiğimiz günlerde 1 milyon TL daha gelen ödenekle birlikte 2,5 milyon TL bütçelerinin hali hazırda durduğunu ifade etti.

BAŞKAN’IN HEDEFLERİ
İlçenin doğa değerlerine yönelik yapılması düşünülen faaliyetlerle ve projeler hakkında düşüncelerini dile getirmeyi sürdüren Akbulut, Efteni Gölü, Gölyaka-Düzce arasına yaptırmayı istediği yol, kaplıca suyunun değerlendirilmesi, TOKİ ve spor faaliyetleri konusunda yapmak istediklerini belirtti.

Efteni Gölü için takıntısı olduğunu aktaran Akbulut, projeye müdahale etmeye çalışacağını, suyu tutmaları gerektiğini söyledi. Gölün sulak alan olark korunmasının göl olma özelliğini yok edeceğinin üzerinde durdu. Gölyaka-Düzce arasına kilometre olarak daha kısa bir mesafede yol hedefinin olduğunu dile getiren Akbulut, “Kültür Park’ın içinden Milli Parklara ait alanın yanından Bahçeköy Düzce şeklinde bir yol düşünüyorum. Bu yol Sayesinde Düzce Gölyaka arası 15 kilometrenin altına düşecek. Konuyu Düzce Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş beyle de görüştüm, oldukça olumlu yaklaştı. ”dedi.

Kaplıca suyunu Kültür Park’a getirerek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yaptırmak isteğini anlatan Akbulut, konuyu Düzce Üniversitesiyle görüşeceklerini ifade ederken hedefi doğrultusunda yol kat ettiğini söyledi. Göreve başladığında ilk işinin doğalgaz ve TOKİ olduğunu, hayalleri gerçekleştirmeye çabaladıklarını  söyleyerek TOKİ hakkında son durumu anlattı. “TOKİ’nin ihalesi 6 Ağustos’ta yapıldı. 350 adet ihtiyaç sahibine yönelik proje düşünülmüştü. Onların ihtiyacına cevap verebilmek için varız. Sayıyı 260’a indirdik. Buara yatırım için alanları elemeye çalışacağız. TOKİ Başkanıyla görüştük. Bize nasıl konut istiyorsak yardımcı olacağının sözünü verdi.” dedi.
Başkan son olarak spora zaman ve bütçe ayıracaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Haber:Y.SEVER