Bayrama sayılı günler kala, şehirler arası otobüslerde yer kalmadı. Vatandaşı mağdur bırakmamak için otobüs şirketlerinin koyduğu ek seferlerinde dolmak üzere olduğu bildirildi. 
Bayram nedeni ile şehir dışına çıkmak isteyenler için şehirler arası otobüslerde yer bulmak imkansız hale geldi. Günler öncesinden yer ayırtan vatandaşlar seferlerin dolmasına neden olurken, bayramı şehir dışındaki ailelerinin yanında geçirmek isteyen ya da üç günlük bayram tatilini dinlenmek için kullanmak isteyen vatandaşlar terminale akın etti.

Düzce Otobüs Terminali'nde görevli Emrah Güngör'den alınan bilgiye göre, vatandaşlar günler öncesinden yer ayırtarak, son günde yaşanabilecek sıkıntılara karşı önceden önlemini aldı. Özellikle aileleri il dışında yaşayanların yoğunlukta olduğu bayramcılar için koyulan ek seferlerde dolmak üzere. Güngör, Düzce Terminalinde Bayram süresince güvenlik ve temizlik önlemleri alındığını belirtirken, yol güvenliği için araçların sıkı kontrolden geçtiğini kaydetti. Güngör, vatandaşların güvenli olarak gidecekleri yerlere ulaşmaları için, durumu uygun olmayan hiçbir aracın trafiğe çıkmasına izin verilmediğini sözlerine ekledi.