Bolu’nun yerel medya sitesi “medya 14”ün haberinde Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik'in Bolu’daki evinde bir genç kadın ile içki içip eğlenirken genç kadının evden ayrılmasına izin vermediği ve taciz etmeye başladığı iddiası yer aldı. Haberde, “Olay genç kadının balkonda atlaması ile ortaya çıktı. Bacakları kırılan genç kadın hastaneye kaldırıldı ve hastanede başından geçenleri anlattı” ifadeleri yer aldı. T.D.’nin şikayetçi olması üzerine Başkan Saim Çevik, dün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çevik, bugün Bolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Başkan Çevik’in, polise verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Başkan Çevik’in, T.D.’nin kendisiyle iş için sürekli görüşmek istediğini, bazı sağlık kuruluşlarına iş görüşmesi yapması için gönderdiğini, olay günü de yine iş konusunda yardımcı olmak için buluştuklarını söylediği belirtildi.  Çevik, mahkemece tutuklanırken, adliyenin arka kapısından çıkarılıp, polis aracına bindirilerek, götürüldü. Başkan Çevik’in Avukatı Emre Acar, adliye önünde yaptığı açıklamada ‘taciz’ iddiasının doğru olmadığını, müvekkilinin, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan tutuklandığını söyledi.

Öte yandan Çevik’in Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmasının ardından olağanüstü toplantıya çağrılan ve ihraç ile ilgili konuyu görüşen AK Parti İl Disiplin Kurulu Çevik hakkında ihraç kararı verdi. Ayrıca belediye başkanlığı görevinden de istifa etmesinin istendiği belirtildi.