Düzce’de, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı tehlikeli boyutlarda seyretmeye devam ederken, bazı vatandaşların alınan tedbir ve kurallara uymadıkları görülüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 3 gün uzatılan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında, bazı vatandaşların cadde ve sokaklarda dolaştıkları, bazılarının ise banklarda oturarak güzel havanın tadını çıkarttıkları görüldü.

82 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden bazı vatandaşlar, hastaneye gitmek için dışarıda olduğunu söylerken, bazıları ise camide namaz kılmak için evinden ayrıldığını belirtti. Gazi olduğunu söyleyen 65 yaş üstü yaşlı bir vatandaşın Öncü Haber mikrofonuna yaptığı, “Ben gaziyim, bana bir şey olmaz. Namaz kılmak için evimden çıktım” demesi, tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Hastaneye gitmek için dışarıda olduğunu öne süren başka vatandaşta, “112'yi aradım, gerekli iznimi aldım. Buradan birazdan hastaneye gideceğim” diye konuştu.

Camide namaz kılmak için sokağa çıktığını ifade eden başka bir vatandaş ise, “Camide namaz kılmak için evimden çıktım. Camilerde mikrop bulaşmaz. Namazımı kılıp eve gideceğim. Burada da şimdi arkadaşımla sohbet ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sokağa çıkma kısıtlamasında cadde ve sokaklarda gezen, banklarda oturan çoğu vatandaşın yüksek risk grubunda olan 65 yaş ve üstü olduğu görüldü.

HABER: Savaş ARI