Günlerdir süren ve bitirilmesi beklenen yol çalışmalarının biri bitmeden diğeri başlıyor. Özellikle sabah saatlerinde hem okul servislerinin hem işçi servislerinin hem de özel araçların adeta üst üste çıkarak ilerleyebildikleri ana arter kavşaklarda yürütülen yol çalışmaları, Düzceli vatandaşların korkulu rüyasına dönüştü.

“Plansız Çalışmalara Tepki Büyüyor”

Trafik çilesinin yanısıra çalışmalardan dolayı çalışmayan trafik ışıkları da kazalara davetiye çıkarıyor. Yoğun sağanak yağışlı geçen hafta sonunda olası kazaların önüne geçmek için görevlendirilen trafik polislerinin yağmur altında ıslanarak görev yaptıklarını gören vatandaşların, bu plansız çalışmalara gösterdikleri tepkiyi de ikiye katladı.

“Yol Çalışmaları Kazalara Davetiye Çıkarıyor”

Her ne kadar polis ekipleri canla başla çalışsalar da yanmayan trafik ışıkları, dubalarla daraltılmış yollarla birleşince kazalar kaçınılmaz oluyor.

“Ambulanslarında Geçiş Güzergahında Sorun Teşkil Ediyor”

Özellikle son bir hafta içinde meydana gelen kazalarda yaralanan onlarca vatandaşın durumu göz önünde bulundurulduğunda olayın ciddiyeti gözler önüne seriliyor.

Çalışmaların yürütüldüğü güzergâh hastane yolu da olduğu için ambulansların da sıkıntı yaşadığını aktaran vatandaşlar, bu plansız çalışmaların bir an önce durdurulmasını talep ediyor.

Konuya ilişkin Öncü Haber mikrofonuna konuşan Cihan Yangaz şu ifadelere yer verdi; “Aziziye Mahallesi köylü pazarında esnafım. Gözlemlediğim net olarak somut olarak, 4 yıldır bu E-5 güzergâhı bu kavşak her yıl yapboz tahtası gibi pazaryerine ciddi zarar vermektedir. Bu yasal mı bilmiyorum...

Eğer ilk yapıldığında bir hata varsa bunun hesabı neden sorulmadı? Şimdi bu nedir? Tamam, burada bir proje olduğu belli ama her yıl aynı kavşakta bir proje… Bu nasıl bir iş? Burada bir yanlış var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kamu kuruluşları denetleyen danıştay mı, sayıştay mı, kimse bilmiyorum. İlgili yerin, ilgili siyasi erkin, devlet yöneticilerinin Allah rızası için bu ve buna benzer Düzce’de ki yanlış işlerin önüne geçilmesi lazım, daha sıkı denetlenmesi lazım...

Bana göre altını çizerek söylüyorum: biz dünyaya yedi düvele karşı meydan okurken milli mücadele verirken bu şekilde milli servetimiz bu şekilde heba edilmemesi gerekir bana göre!

Benim askerim dağda karda kışta bu ülkeyi savunmak için mücadele ederken polisim şehit olurken bu projeleri hayata geçirenlerin bunu göz önünde bulundurarak hassas davranmaları gerekir.

Ben ilk önce Öncü TV’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ciddi bir sorun. Ayrıca bu çalışmalar her yıl bu şekilde olduğu için pazaryerine ciddi zarar vermektedir…

İstanbul- Ankara istikametine gidenler akın akın köylü pazarımıza gelmekteydi. Bu çalışmaların aylarca sürmesinden dolayı bu insanlar bu pazaryerine gelemedi…

Bize nefes aldıracak olan ya da Düzce’mize ticari olarak girecek olan para bu çalışmalar yüzünden olmadı. Biz burada mağdur olmaktayız, zarar etmekteyiz. Masa başında bir şeyler planlanıyor güzel fakat burada bir yanlış var ise onlarında bir bedel ödemesini istiyorum… Bu benim anayasal hakkım ve bu konuda hakkımı yiyenlere hakkımı helal etmiyorum. Saygılarımla…”