Ramazan Bayramı dolayısıyla Düzce'de çarşı, pazarda farklı bir telaş yaşanmaya başladı. Bayrama 2 gün kala bayram alışverişine çıkan vatandaşların telaşı, birçok alanda ciddi hareketlilik oluşturdu. İlçelerden, beldeler ve köylerden Düzce merkeze akın eden vatandaşların oluşturduğu yoğunlukta hem kaldırımlar da hem de trafikte ilerlemek hiç de kolay olmadı.

 

 



Asar Deresi üzerindeki Eski Garaj ve Küçüksu köprülerinin yapım çalışmaları kapsamında yıkılması Şaguç Köprüsü'ndeki yoğunluğu arttırken, bugün Merkez Büyük Cami Hafız Hasan Sokak'ın geçici süreyle tek taraflı trafiğe kapatılması trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Vatandaşların tatlı alışveriş telaşı, sürücüler için eziyete dönüştü. Rıhtım Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi'nde trafik adeta güçlükle ilerledi. Trafik ekipleri ise gün boyunca trafikteki aksamaların önüne geçmek için yoğun çaba sarfetti.

 



Diğer yandan Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi, her zaman olduğu gibi yine en çok yoğunluğun yaşandığı yerlerdi. Alışverişe çıkan vatandaşlar para çekebilmek için bankamatik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çarşıdaki yoğunluk esnafı mutlu ederken, asıl beklenti arife gününe kaldı. 


Haber: S. KAŞKIR