Bayramlar, tatiller Düzce'deki terminal çilesini her seferinde ortaya koyuyor. Yıllardır, yapımı için beklenen ve bir türlü daha modern bir yapıya kavuşamayan terminalde 9 günlük Kurban Bayramında da yine yetersizlik ve birçok olumsuzluk kendini gösterdi. Araçların zorlukla yanaştığı terminal peronlarında, yolcular yine inip binmede zorluk çektiği gözlendi.
Terminalin bu durumunu görenler, Darıcı Mahallesi’ndeki terminal inşaatının ne zaman bitecek sorusunu sorgulamaya açtı. Mayıs ayında basınla kahvaltıda bir araya gelen Düzce Belediye Başkanı Keleş, terminal inşaatının müteahhittin iflas etmesi nedeniyle durduğunu belirmiş, Proje hatalarından yakınan başkan keleş, terminalin açılışı için yeni tarihi eylül olarak açıklamıştı.

Eylül ayının son günlerini yaşadığımız bugünler Darıcı Mahallesi’nde yapımı devam eden terminal inşaatının son durumunu görüntüledik. Başkanın “Eylül ayında bitecek” dediği terminalin ancak yüzde 50’lik kısmının tamamlandığı görüldü.


Daha önce çalışmalara başlandığında takılan tabelada bitiş tarihi olarak 9 Ocak 2015 gösterilen terminalin, tabelası da değişmiş…  Yeni tabelada terminalin bitiş tarihi olarak 25 Aralık 2015 olarak gösteriliyor… Tabeladaki tarih tutarsa Düzce özlemle beklediği terminaline 3 ay sonra kavuşacak.

Terminalle birlikte olmazsa olmazlardan biri olan TEM Bağlantısının da eşzamanlı ilerlemesi gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü 4’üncü Şube Müdürlüğü tarafından Düzce Otoban yol bağlantısı için 30 Haziran tarihinde yapım ihalesi kararı açıklanmış, resmi gazetede yayınlanan karara göre ihale sonrasında işin yapım süresi de 460 gün olarak belirtilmişti.
Bu karara eş zamanlı olarak da Düzce belediyesi tarafından da çalışmaları yürütülen söz konusu bölge içinde bulunan Sinirci köyü imar düzenlemeleri yapılmış ve bu amaca yönelik olarak Sinirci köyü önce mücavir saha içine alınarak ilave imar planı hazırlıkları tamamlanmıştı. Düzce’nin OSB ve terminalinin merkez ile TEM bağlantısını sağlayacak olan imar düzenlemeleri Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Haziran dönemi toplantılarında gündeme getirilerek onaylanmış ve böylelikle OSB ve terminalin otoban bağlantısının önündeki tüm engeller kaldırılmıştı.

Haber:S.KAŞKIR