Yeni Mahalle Saka Sokak’ta Olimpiyat kavşağının kapanmasından dolayı araç trafiğinin mahalledeki ara yola verilmesi ve ara yolun tehlikeli hale gelmesi nedeniyle, mahallenin kadınları yolu kapatarak eylem yaptı. Kendileri ve çocukları için yolun tehlikeli hale geldiğini söyleyen kadınlar yolun bir an önce araç trafiğine kapatılmasını istedi.
 
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan mahalle sakinleri şunları söyledi: “Olimpiyat kavşağının kapanmasından dolayı araçların bu ara yolu kullanmasını istemiyoruz. Ankara yolunu buraya verdiler. Çocuklarımız var. Dün akşam yoldan geçen kocaman bir kamyon yolun kenarında  ufak bir çocuğu eziyordu. Bende çıktım bağırdım hatta. Abla yolu buraya vermişler geçmek zorundayım diyor araç şoförleri. Sanayi dolayısıyla zaten burada ki evimizde oturamıyoruz. Sanayide adamların çalışmasından dolayı balkona bile çıkamıyoruz. Onu kabullendik ama bu araçların buradan geçmesini istemiyoruz.”


 

“Çocuklarımız için büyük tehlike”
Çocuklarının can güvenliğini düşündüklerini söyleyen vatandaşlar “Çocuklarımız çok ufak 2-3 yaşlarında. Yola çıkmayın destek de çıkmaya devam ediyorlar. Bu ara yol bizim ve çocuklarımız için büyük tehlike saçmaya devam ediyor. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bir çözüm bulunana kadar her gün bu yolu kapatmaya devam edeceğiz.  Birinin canı yanmadan buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililer gelsin 5 dakika dursun yolun durumunu bir görsünler. Araçların buradan geçişi yasaklanana kadar her gün bu yolu kapatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.