Kentin birçok noktasında yaşamı durma noktasına getiren, şehrin içme suyu hattını devre dışı bırakan sel felaketinin yaraları Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün bakanlık düzeyindeki temaslarıyla kısa sürede büyük ölçüde sarıldı.

SEMİH CEMŞİT ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Bununla beraber afetin yaşandığı ilk günlerden itibaren CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Yahyalar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını çözmek adına bir takım girişimlerde bulunmuştu.

Bu kapsamda Mahalle sakinlerini Başkan Özlü ile buluşturmak dâhil birçok girişimde bulunan Cemşit, son olarak İBB’yi devreye sokarak Ekrem İmamoğlu aracılığıyla selden dolayı evleri ve eşyaları kullanılamaz hale gelen mahalle sakinlerine beyaz eşya desteği sağlamıştı.

“İMAMOĞLU İSTANBUL’A DA AYNI HASSASİYETİ GÖSTERSİN”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden bir açıklama yaptı. Yardımın birkaç vatandaşa yapıldığının altını çizen Günden, şu ifadelere yer verdi; “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaşanan her afette, her olumsuzlukta tatilde olmasına rağmen, seçmeni olduğu İstanbul halkını bile kıskandıracak bir hareketle ilimizde yaşanan su baskınına karşı duyarlılık göstermesi, kayırması hatta ve hatta ayrıcalık tanıması her ne kadar siyasi şov amaçlı olsa da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Pek ümidimiz olmasa da darısı İstanbullu kardeşlerimizin başına.

“ÇALIŞMALAR MISIR HASADINDAN SONRA TAMAMLANACAK”

Düzce Belediyesi olarak, her durum ve şart altında vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirterek, Yahyalar Mahallemizde ortaya çıkan tablonun da mahalle sakinlerinin talebine istinaden Fen İşleri ve Su Kanal Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmaları Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün de yakinen takibi ile mısır hasadının ardından tamamlanacağının bilinmesini isteriz.”