Yaşlı ve engellilerin oy kullanmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu ambulans hizmeti kapsamında Düzce il genelinde birçok kişi uygulamadan yararlandı.

Bakan Özlü’nün annesi de uygulamadan yararlandı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün annesi Behiye Özlü de halk oylaması için hizmete sunulan uygulamadan faydalandı. Felç hastası olan Anne Özlü, ambulansla Çilimli’deki evinden alınarak oy kullanacağı okula götürüldü. Oy verme işlemi sonrasında tekrar evine bırakıldı.

Akçakoca’da yatalak hasta oyunu kullandı
Akçakoca’da ise 85 yaşındaki yatalak hasta Fevzi Rutçi ambulansla geldiği okul önünde sağlık görevlilerinin yardımı ile oyunu kullandı.
Halk Sağlığı personeli tarafından evinden alınarak okula götürülen Rutçi, sandık başkanının yardımıyla oyunu kullandıktan sonra, aynı personel tarafından ambulansa bindirilerek evine bırakıldı.

Oturduğu binanın üçüncü katındaki dairesinde çocuklarıyla birlikte yaşayan Rutçi, ilerlemiş yaşı ve yatağa bağlı yaşaması nedeniyle evinden dışarı çıkamıyordu. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün sağlamış olduğu hizmetle, sedye yardımıyla evinden çıkartılan Rutçi, ambulansla oy kullanmaya gitmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akçakoca’da oy kullanma çağında bulunan evde bakıma muhtaç 30 civarında hasta olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yığılca Belediyesi’nden Referanduma katkı
Referandum oylamasında seçim sandığına gidemeyen hasta yaşlı ve engelli vatandaşların oy kullanmasını sağlama amacıyla Yığılca Belediyesi hasta nakil aracı ile vatandaşlara hizmet verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün annesi Behiye Özlü​